Hilmi Nakipoğlu Fotoğraf Makineleri Müzesi Bakırköy’de yeni yerinde açılıyor.

Hilmi Nakipoğlu Fotoğraf Makineleri Müzesi Bakırköy’de yeni yerinde açılıyor.

            Türkiye’nin en önemli fotoğraf makineleri müzesini 1997 yılında açan Hilmi Nakipoğlu, açmış olduğu bu değerli müze için, Bakırköy merkezde bulunan İskele caddesinde satın aldığı binaya taşıyarak, müzenin açılışı için korona günlerinin düzelmesini beklemektedir.

              Yeni yerinde açılmayı bekleyen fotoğraf makineleri müzesi, görenleri hayrete düşürecek güzellikte düzenlenmiş ve sanat dünyasıda burayı bir an önce görmenin  heyecanını yaşayacaktır.

          Yeni yerinde açılacak müzede Hilmi Nakipoğlu'nun topladığı, en eskisi 1896'da yapılmış fotoğraf makinesinden başlayarak günümüze kadar gelen çeşitli marka ve ölçüde yedek optikler hariç 850 civarında fotoğraf makinesi var.  Yedek optiklerini de katarsak geniş açılar teleler, zoomlarla beraber 1300 civarında malzeme bulunmaktadır.

        Ayrıca taşınabilen ve taşınamayan stüdyo tipi fotoğraf makineleri, çift objektifli makineler, casus veya mini makineler, Leica filmle kullanılan makineler, poloraid filmle kullanılan makineler de onları tamamlamaktadır. Başta Roll filmi olmak üzere çeşitli filmler ve aksesuarlar da burada bulunmaktadır. Müze koleksiyon kültürünün tanıtılması ve özellikle çocuklara ve gençlere öğretilmesi amacıyla kurulmuş.

             Müzenin 3 galerisinde, Bakırköy’ün fotoğrafçılık dalında yetiştirdiği 3 değerli ismin  adı kalıcı hale geliyor. 1) Prof. Dr. Güler Ertan Galerisi 2) İbrahim Zaman Galerisi. 3) İlteriş Tezer galerisi. Bu galerilerde hem bu sanatçıların fotoğrafları sergileniyor, hem de yaşam öyküleri.

           Ayrıca yapılan sınıfta fotoğraf dersleri verilecek, salonunda gösteriler, söyleşiler yapılacak. Karanlık oda bölümü var, küvetler, tankların, agrandizörlerin olduğu odada karanlık oda çalışmaları yapılabilecek. Ayrıca burada müzik dinletileride yapılabilecek. Gelenler kafede çayını içip, sohbetini de yapabilecektir.

              Müze fotoğrafçılık ve makinelere tutkulu olan herkesin gezip görmesi gereken bir yer olacaktır.
              Fotoğraf dünyasının büyük gururu, fotoğraf dünyasına katkılarınız için çok çok teşekkürler Hilmi Nakipoğlu.

                                                                          Haber : CELAL YILMAZ